فهرست مطالب

Pharmaceutical Sciences - Volume:12 Issue: 4, 2007

Pharmaceutical Sciences
Volume:12 Issue: 4, 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شهلا همت زاده، صدیقه صادقی خامنه، منیژه سیاح ملی، ذکریا پزشکی، سولماز اثنی عشری، عباس دل آذر * صفحه 1
    زمینه و اهداف
    تهوع و استفراغ از شکایتهای شایع دوران بارداری هستند که بطور معمول در سه ماهه اول رخ می دهند. داروهای گیاهی و شیمیایی متعددی در درمان آن بکار می روند، این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر کپسول زنجبیل و قرص متوکلوپرامید بر تهوع و استفراغ بارداری انجام شده است.
    روش ها
    این مطالعه، بر روی خانمهای باردار دارای حاملگی تکی زیر 20 هفته با علایم تهوع و استفراغ حاملگی صورت پذیرفت. در طی یک دوره 6 ماهه، 60 خانم باردار واجد شرایط با اخذ رضایتنامه کتبی بطور تصادفی به دو گروه 30 نفره تقسیم گردیده و با روش دو سو کور به این گروه ها به ترتیب روزانه متوکلوپرامید خوراکی 10 میلی گرم سه بار در روز و پودر ریزوم زنجبیل 1 گرم در 4 دوز منقسم تجویز شد. نتایج بر حسب شدت تهوع بر اساس مقیاس نمره دهی و همچنین تعداد دفعات استفراغ در 24 قبل از درمان و طی دوره 4 روزه درمان ثبت گردیدند.
    یافته ها
    از نظر سن مادر، تعداد حاملگی و زایمان، سن حاملگی و میزان تحصیلات و شغل بین دو گروه تفاومت معنی دار وجود ندارد. نتایج حاکی از آنست که اختلاف میانگین شدت تهوع و دفعات استفراغ در هر دو گروه پس از مصرف دارو نسبت به قبل از درمان معنی داراست P=0.01 همچنین بین دو گروه اختلاف معنی داری از نظر کاهش علایم به نفع زنجبیل وجود دارد (P=0.01) طبق معیار لیکرت %90 افراددر گروه مصرف کننده زنجبیل و %64.7 افراد در گروه مصرف کننده متوکلوپرامید اظهار بهبودی در وضعیت تهوع و استفراغ داشتند (P=0.04).
    نتیجه گیری
    تاثیر زنجبیل بر بهبود شدت تهوع و دفعات استفراغ بطور معنی داری بیشتر از متوکلوپرامید است.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ حاملگی، زنجبیل، متوکلوپرامید
  • ناصر توکلی*، ژاله ورشوساز، فرید درکوش، علیرضا رضازاده صفحه 7
    زمینه و هدف
    راهکارهای افزایش زمان باقی ماندن دارو در دستگاه گوارش شامل استفاده از سیستم های شناور، متورم شوند، زیست چسب، سیستم های با شکل اصلاح شده و با چگالی بالا می باشد. دیلتیازم هیدروکلراید یک داروی کلسیم بلوکر است که در درمان بیماری های قلبی مثل آنژین و افزایش فشار خون کاربرد دارد. نیمه عمر دفع آن 3 تا 5 ساعت و محل جذب اصلی آن ابتدای روده کوچک است و بنابراین داروی مناسبی برای سیستم های شناور خوراکی محسوب می شود.
    روش ها
    قرصهای دیلتیازم (120mg) حاوی HPMC، کربومر، Na CMC، صمغ های گوار و گزانتان با روش تراکم مستقیم تهیه شد. پایه جوشان قرصها شامل اسید سیتریک و بی کربنات سدیم بود. قدرت شناوری (زمان تاخیر شناوری و طول مدت شناوری)، زیست چسبی و آزاد سازی دارودر 900 میلی لیتر بافر اسیدکلریدریک 0.1 نرمال به روش سبد چرخان انجام (7oC،(PH=1.2 و میزان داروی موجود در نمونه های برداشته شده توسط متداسپکتروفتومتری (?max=237.8nm)UV تعیین شد.
    یافته ها
    آزمایش شناوری قرصهای حاوی %12 پایه جوشان نشان داد که زمان تاخیر شناوری آنها بین 30 تا 120 ثانیه و طول مدت شناوری 19 تا 24 ساعت بود. سختی قرصها تاثیری بر قدرت شناوری آنها نداشت و با افزایش کربومر، زیست چسبی قرصها افزایش پیدا کرد. کینتیک آزاد سازی دارو از مدلها هیگوچی و درجه یک پیروی و مکانیسم آزاد سازی دارو بر اساس معادله Korsmeyer – Peppas غیر فیکی (آنومالوس) بود.
    نتیجه گیری
    قرصهای حاوی %12 پایه جوشان، HPMC %30 و Na CMC %10 از نظر شناوری، زیست چسبی و آزاد سازی دارو فرمولاسیون مناسبتری بوده و بعنوان سیستم خوراکی آهسته رهش- شناور پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: دیلتیازم هیدروکلراید، سیستمهای دارو رسانی شناور، زمان تاخیر گوارشی
  • حمزه امیری* صفحه 15
    زمینه و هدف
    Smyrnium cordifolium گیاهی است از خانواده جعفری که در نواحی غرب و جنوب غرب ایران بصورت وحشی می روید و در این مناطق دارای استفاده های متعدد غذایی و دارویی است.
    روش ها
    گیاه مذکور در مرحله پس از گلدهی از ارتفاعات غرب خرم آباد جمع آوری شد. اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های آبی، متانولی واتری بخش های مختلف گیاه بر روی هفت باکتری بیماری زا با روش حفر چاهک و اندازه گیری قطر هاله بازدارندگی رشد مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش از حلالهای متانول، اتانول و دی اتیل اتر به عنوان شاهد و از آنتی بیوتیک جنتامایسین برای برای مقایسه اثرات آنتی باکتریال استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اسانس این گیاه بر علیه باکتری های گرم مثبت مورد مطالعه دارای اثرات ضد میکروبی قابل توجهی است. از بین عصاره های مورد استفاده اثرات آنتی باکتریال عصاره های آتانولی و اتری بیش از بقیه است. عصاره های آبی بخش های مختلف گیاه در اغلب موارد فاقد اثرات ضد میکروبی است در این مورد عصاره آبی برگ گیاه که بر علیه باکتری شیگلا دارای اثرات باکتری کشی مشخصی است یک استثنا محسوب می شود.
    نتیجه گیری
    در اغلب موارد اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف این گیاه بر علیه باکتری های گرم مثبت بیشتر از باکتری های گرم منفی است. مقاومت بالاتر باکتری های گرم منفی می تواند به حضور غشای فسفولیپیدی خارجی تقریبا غیر قابل نفوذ به ترکیبات چربی دوست نسبت داده شود. اثرات ضد میکروبی اسانس این گیاه احتمالا بدلیل وجود مقادیر بالای سزکوئی ترپنهای اکسیژنه بویژه Curzerene و Curzerenone می باشد.
    کلیدواژگان: اثرات ضد باکتریایی، Smyrnium cordifolium، اسانس، عصاره
  • محمد برزگر جلالی*، محمدرضا سیاهی شادباد، شیرزاد آزرمی، عظیم برزگر جلالی، قباد محمدی، خسرو ادیب کیا صفحه 21
    زمینه و هدف
    استازولامید به عنوان مهار کننده آنزیم کربنیک آنیدراز بصورت سامانه آهسته رهش دارای بیشترین کارایی در معالجه گلوکوم است. در این تحقیق ماتریکس های آهسته رهش این دارو با استفاده از صمغ های کتیرا (TG) و آکاسیا (AG) تهیه شد.
    روش ها
    ماتریکس های 500 میلی گرمی استارولامید حاوی نسبت های مختلف صمغ به دارو(RG/D) تهیه و رهش دارو از آنها با دستگاه انحلال شماره USPI در محیط انحلال بافر (pH=7.4) به مدت 480 دقیقه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    رهش دارو به نوع صمغ و RG/D نیز بستگی داشت. به منظور ارزیابی کارایی صمغها نمودار درصد داروی حل شده در هر زمان، در برابر RG/D رسم شد. این نمودارکه منحنی کارایی صمغ در رهش نامیده شد، دارای دو بخش بالارو و پایین رو بود. از دو اثر متضاد رهش افزایی به فاز رهش کاهی صمغها بود. قسمت بالارو منحنی بیانگرخاصیت رهش افزایی و قسمت پایین رو آن نشانگر خاصیت رهش کاهی بود. در یک حد معینی از RG/D فاز از رهش کاهی تبدیل می شد که این حد معین برای 0.45 TG و برای 0.55 TG برآورد شد. در RG/D بالاتر از مقادیر اخیر، هر دو صمغ خاصیت رهش کاهی با شدتهای متفاوت داشتند. مقایسه شیبهای قسمت پایین روی منحنی کارایی نشان داد که قدرت رهش کاهی TG خیلی زیادتر از AG بود. کینتیک رهش دارو از ماتریکس های آهسته رهش TG درجه صفر با ثوابت سرعت بین 0.0007 و 0.0011 فراکسیون بر دقیقه بود. توزیع ویبول و نرمال لگاریتمی مدلهای دقیقتر برای ماتریکس های AG بودند.
    نتیجه گیری
    ماتریکسهای TG به لحاظ رهش درجه صفر و قدرت بالای رهش کاهی در مقایسه با ماتریکس ای AG مطلوب تشخیص داده شدند.
    کلیدواژگان: استازولامید، ماتریکس، آهسته رهش، صمغ کتیرا، صمغ آکاسیا
  • حسین مدنی*، ملیحه طالب الحسینی، صدیقه عسگری، پروین محزونی، الهام رازبان صفحه 29
    زمینه و هدف
    آترواسکلروز یک بیماری سیستم عروقی است که رسوب تدریجی چربی و لیپیدها در درون دیواره سرخرگ های بزرگ و متوسط ایجاد می شود. این بیماری یکی از عوامل مرگ میر در جهان می باشد. افزایش کلسترول سرم عاملی مهم در ایجاد بیماری آترواسکلروز است. مطالعات اپیدمیولوژی هم بستگی مثبت و معنی داری بین کلسترول تام و کلسترول- LDL پلاسما با میزان بروز بیماری آترواسکلروز نشان می دهد. در حالی که در مورد کلسترول- HDL این هم بستگی منفی می باشد. گزارش شده است که عصاره های گیاهی محتوی فلاونوئیدها در کاهش میزان کلسترول سرم موثر هستند. گیاه خارمریم (Silybum marianum) از خانواده Asteracae و شاتره (Fumaria) vailantii از خانواده Fumariacae حاوی فلاونوئید می باشند. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی این دو گیاه بر میزان کلسترول سرم بررسی شده است.
    روش ها
    تعداد 20عدد خرگوش نر سفید به طور تصادفی به چهار گروه آزمایشی پنج تایی توزیع شدند. طی یک دوره 45 روزه، گروه اول غذای معمولی، گروه دوم غذای پر کلسترول، گروه سوم غذای پر کلسترول به همراه عصاره خار مریم و گروه چهارم غذای پرکلسترول به همراه عصاره شاتره دریافت نمودند. سپس میزان کلسترول تام، HDL،LDL و تری گلیسرید سرم در زمان قبل از شروع آزمایش و بعد از پایان ماه اول و ماه دوم تعیین شد. آئرت برای بررسی شدت ضایعات آترواسکلروتیک در پایان دوره آزمایش برداشته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که عصاره هر دو گیاه سبب کاهش کلسترول تام و LDL در گروه سوم و چهارم در مقایسه با گروه دوم شد. همچنین HDL در هر دو گروه سوم و چهارم نسبت نبه گروه دوم افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    بنابراین هر دو عصاره استفاده شده می توانند در جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز موثر باشند. این اثر به واسطه خاصیت آنتی اکسیدانی ترکیبات فلاونوئیدی می باشد.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، هیپرکلسترول، فلاونوئید، خار مریم (Silybum marianum)، شاتره Fumaria vailantii
  • محمد چرخ پور*، علیرضا محجل نائبی، افشین شیوا صفحه 35
    زمینه و هدف
    مطالعات متعددی حاکی از نقش مهم اعصاب سروتونرژیک در اثرات ضد دردی و بروز تحمل به مرفین دارد. هدف از اجرای این تحقیق بررسی نقش احتمالی گیرنده های 5-HTlA – با استفاده از مصرف مزمن بوسپیرون (آگونیست نسبی گیرنده های 5-HTlA) - در ایجاد اثرات بی دردی و بروز تحمل ب اثرات ضد دردی مرفین در تست هات پلیت بود.
    روش ها
    آزمایشات بر روی موشهای سوری نر با محدوده زنی 20 الی 25 گرم انجام پذیرفت. در گروه کنترلn=8)) تزریقات داخل صفاقی (5mg/kg/day) انجام گرفت. در گروه های دریافت کننده حامل و تست نیز قبل از تجویز مرفین5mg/kg/day))، به ترتیب حامل بوسپیرون (سالین نرمال: 0.5ml/kg/day) بوسپیرون 10 mg/kg/day)و 7.5 و 5) بصورت داخل صفاقی تزریق گردید. آزمون هات پلیت هر پنج روز یکبار درست قبل ار تزریق داروها و نیم ساعت بعد از تزریق مرفین انجام می گرفت. جهت اطمینان از ایجاد تحمل، آزمایشات 5 روز بعد از مشاهده بروز تحمل به اثرات ضد دردی مرفین ادامه می یافت. در سه گروه دیگر فقط به تنهایی بوسپیرون 10 mg/kg/day)و 7.5 و 5) بصورت داخل صفاقی تزریق گردید. آزمون هات پلیت هر پنج روز یکبار جهت بررسی اثرات بی دردی بوسپیرون درست قبل از تزریق بوسپیرون و نیم ساعت بعداز آن انجام گرفت.
    یافته ها
    تجویز مزمن بوسپیرون 10 mg/kg/day) و 7.5و 5) بصورت معنی دار (p<0.05) بروز تحمل به مرفین را به تاخیر انداخت. علاوه بر این مصرف مزمن بوسپیرون به تنهایی 10 mg/kg/day)و 7.5 و 5) بصورت معنی دار (p<0.05) اثر بی دردی در آزمون هات پلیت نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشانگر نقش مهم گیرنده های 5-HT1A در ایجاد بی دردی و بروز تحمل به مرفین بوده و احتمال دستیابی به راه حلی در جهت غلبه بر مشکلات بالینی ناشی از کاربرد طولانی مدت اپیوئیدها وجود دارد. با این وجود مکانیسم دقیق ارتباط بین سیستمهای سروتونرژیک و اپیوئیدرژیک همچنان روشن و واضح نمی باشد.
    کلیدواژگان: بوسپیرون، گیرنده های 5، HT1A، گیرنده های D2، مرفین، تحمل، ضد دردی
  • حسین حمزه ای*، عادل قادری، محمد علی اقبال صفحه 43
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه NO یکی از مهمترین سیگنال های مولکولی تنظیمی در دستگاه تناسلی است. تغییرات هیستو مورفولوژیک حاصل از آن در تخمدان موش سفید مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش ها
    40 عدد موش صحرایی پس از مشاهده پلاک واژینال که به عنوان روز صفر حاملگی در نظر گرفته شد، در 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه اول، گروه کنترل بدون دریافت هیچگونه دارو در نظر گرفته شد. گروه دوم، گروه (sham) که فقط مورد تزریق نرمال سالین به مقدار 2 میلی لیتر در کیلوگرم داخل صفاقی قرار گرفت. گروه سوم مقدار 200 میلی گرم در کیلوگرم داخل صفاقی ال- آرژینین دریافت نمود. گروه چهارم 20 میلی گرم در کیلوگرم داخل صفاقی از مهار کننده نیتریک اکساید سینتاز L-NAME و گروه پنجم داروهای دریافتی گروه های سوم و چهارم (ال- آرژینین +L-NAME) را یکجا و بطور هم زمان دریافت نمودند. تزریق داروها در سه نوبت و در روزهای سوم، چهارم و پنجم حاملگی انجام گرفت. روز هیجدهم بارداری موشها با دی اتیل اتر بیهوش و سپس قطع نخاع گردیدند، پس از لاپاراتومی، تخمدانها در فرمالین 10 درصد فیکس شدند. پس از پاساژ بافتی و رنگ آمیزی عمومی (H+E) و اختصاصی (PAS) تغییرات بوجود آمده با میکروسکوپ نوری بررسی قرار گرفته و عکس های لازم تهیه گردیدند.
    یافته ها
    کاهش رشد و وزن تام موشها و نیز کاهش در وزن و حجم تخمدان و تعداد جسم زرد در گروه دریافت کننده L-Arginine مشاهده گردید. تغییرات بافتی بصورت از هم گسیختگی و دژنراسیون در بیشتر قسمت های تخمدان نسبت به گروه های دیگر نیز از نکات قابل توجه بود.
    نتیجه گیری
    از مطالعه حاضر چنین بر می آید که NO اثرات بازدارندگی رشد سلولی داشته و قادر به ایجاد اختلال در عملکرد تخمدان در حین حاملگی است.
    کلیدواژگان: نیتریک اکساید، تخمدان، جسم زرد، موش صحرایی
|
  • Hemmatzadeh Sh., Sadegi S., Sayyahmelli M., Pezeshky Z., Asnaashari S., Delazer A.* Page 1
    Objectives
    Nausea and vomiting are common complaints of pregnancy mainly throughout the first trimester and various herbal and synthetic drugs were used in the treatment of it. The aim of this study was to compare the effect of metoclopramide with ginger in treatment of pregnant women’s nausea and vomiting.
    Methods
    Women with Nausea & vomiting in pregnancy, with single fetus < 20 weeks gestation, were invited to participate in this study. During a 6 months period, 60 eligible women gave consent and were randomized in a double- blind design to receive either oral ginger 1g per day or oral metoclopramide 10 mg 3 times daily. Subjects graded the severity of their nausea using visual analog scale and recorded the number of vomiting episodes in the previous 24 hours before treatment and again during 4 consecutive days while taking treatment.
    Results
    60 women remained in study (30 per each group). There were no significant differences between the groups with respect to maternal age / gravidity / parity and gestational age. The visual analog scores of post therapy minus baseline nausea and vomiting episodes decreased significantly in 4th day in both groups (p<0.01). Likert scale showed that 90% in ginger group and 63.4% in metoclopramide group had improved in nausea & vomiting of pregnancy. (p= 0.04).
    Conclusion
    Ginger is more effective than metoclopramide in relieving the severity of nausea & vomiting of pregnancy.
    Keywords: nausea, vomiting of pregnancy, ginger, metoclopramide
  • Tavakoli N. *, Varshosaz J., Dorkoosh F., Rezazadeh A Page 7
    Objectives
    Approaches to increase the gastric residence time (GRT) include: floating drug delivery systems (FDDS), swellingexpanding forms, bio (muco) adhesive forms, modified shape and high density systems. Diltiazem HCl (DTZ), a model drug for this study, is a calcium antagonist used in the treatment of chronic heart diseases such as angina and hypertension. It has elimination half-life of 3.5 hours and hence is a suitable model candidate for gastro retentive formulation. The major objectives of this study were to develop a single unit FDDS of DTZ and to study the effect of formulation and processing parameters on the floating and drug release of the system.
    Methods
    DTZ matrix tablets (120 mg) containing HPMC (K4M, Colorcon, UK), Carbomer (934P, B.F. Goodrich, USA), Na CMC (Merck, Germany), Guar gum (Hercules, USA) and Xanthan gum (Arthur Branwell, UK) were prepared by direct compression method. All tablets contained an effervescent base consisting of sodium bicarbonate and citric acid. The tablets were evaluated for in vitro floating ability (floating lag time and duration of floating time), bioadhesiveness and drug release. Bioadhesion was measured by a method based on shearing tensile strength existing between tablets and a mucosal layer. The drug release studies were carried out using a dissolution apparatus (Erweka, Type DT700, Germany) basket method (100 rpm) in 900 ml of 0.1 N HCl buffer solution (pH = 1.2, 37°C). At appropriate time intervals, samples were withdrawn and assayed spectrophotometrically at 237.8 nm with suitable dilutions.
    Results
    In vitro floating test showed that tablets containing 12% effervescent base had a floating lag time of 30-120 seconds. The duration of floating was 19-24 hours for all the formulations and the hardness of tablets had no significant effects on the floating time. The more carbomer content of the tablets, the more in the bioadhesive properties. Drug release data was fitted on both Higuchi and first order kinetic models. The mechanism of drug release showed a non Fickian (anomalous) behavior based on Korsmeyer- Peppas equation.
    Conclusion
    We concluded that the proposed tablets with 12% effervescent base, 30% HPMC and 10% Na CMC showed good floating, bioadhesion and drug release properties in vitro and seems to be considered as FDDS for DTZ.
    Keywords: Diltiazem HCl, Floating drug delivery systems, Gastric residence time
  • Amiri H.* Page 15
    Objectives
    The Smyrnium cordifolium Boiss, is a biannual plant belongs to Umbeliferae familiy that growing wildly in West and South West mountains of Iran and have nutrient and medicinal usages in these regions.
    Methods
    This plant was collected in post-flowering stage from mountains of Khoramabad. The antibacterial effects of essential oil and aqueous, methanolic, ethanolic and etheric extracts of different parts of studied plants against Staphyllococcus aureus, Shigella flexneri, Salemonella typhi, Staphyllococcus epidermidis, Staphyllococcus saprophiticus, Psuedomonas aeruginosa and E. coli bacteria were studied by digging hole and measuring diameter of grows inhibiting ring. In this study the relevant dissolver were used as control and gentamicine antibiotic was used for comparision.
    Results
    The results showed that aqueous extracts except extract from leaves of Smyrnium which has clear effect on Shigella. In other cases didn,t show remakable antibacterial effects while ethanolic and etheric extracts showed desirable antibacterial activity in the most of study microorganisms.
    Conclusion
    In general, the antibacterial activity of essential oil and different extracts tested were more pronounced of S. cordifolium against of Gram-positive bacteria than against Gram negative bacteria. This generally higher resistance among Gram-negative bacteria could be ascribed to the presence of their outer phospholipidic membrane, almost impermeable to lipophilic compounds. Antibacterial activity of the essential oil of this plant was probably attributed to large content of oxygenated sesquiterpens especially Curzerene and Curzerenone.
    Keywords: Antibacterial activity, Plant, Essential Oil, Extract
  • Barzegar, Jalali M.*, Siahi Shadbad M.R., Azarmi Sh., Barzegar, Jalali A., Mohammadi Gh., Adibkia Kh Page 21
    Objectives
    Acetazolamide, a carbonic anhydrase inhibitor, is most efficient and beneficial in the treatment of glaucoma when used as a sustained release form. In the present work some sustained release matrices of the drug were formulated.
    Methods
    Tragacanth and acacia gums matrices containing 500 mg of acetazolamide with ratios of gum to drug (RG/D) between 0.1-1 were formulated and the release study was conducted in buffer solution (pH=7.4) using USP dissolution apparatus I for 480 min.
    Results
    The drug release was affected by the kind of the gum as well as the RG/D values. In order to assess the efficiency of the gums, percent of drug dissolved up to any time was plotted against RG/D. The plot was named as gum efficiency curve which contained ascending and descending parts indicating two opposite effects of the gums on drug release i.e release increasing effect up to a certain RG/D and then at higher RG/Ds release decreasing effect. The corresponding turning points from ascending to descending part were 0.45 for tragacanth and 0.55 for acacia gum. Beyond these values both gums decreased the release with different efficiency. From release decreasing point of view tragacanth was much more efficient than acacia gum as it was evident from steeper slopes of its descending efficiency curves. The most suitable kinetic model for tragacanth release was zero order one with rate constant of 0.0007 - 0.0011 fraction/min whereas Weibull and log probability models were applicable for acacia matrices.
    Conclusion
    Because of zero order kinetic as well as stronger release retardation efficiency the tragacanth matrices were superior to acacia matrices.
    Keywords: Acetazolamide, Matrix, sustained, release, Tragacanth gum, Acacia gum
  • Madani H.*, Talebolhosseiny M., Asgari S., Mahzooni P., Razban E Page 29
    Objectives
    Atherosclerosis is a disease of the vascular system that produces a gradual deposition of lipids in large and medium arteries. This disease is the most common cause of death in the world.The increase in cholesterol is an important factor in development of atherosclerosis. Epidemiological studies have shown significant and positive affinity between total cholesterol and LDL cholesterol of serum by the formation of these diseases, but this affinity is negative about HDL cholesterol. It is reported that plant extracts contain flavonoids which are effective for the reduction of serum cholesterol. Silybum marianum of Asteracea family and fumaria vaillantii of fumariacea family contain flavonoid compounds. In this study we have evaluated the effect of hydroalcoholic extract of these plants on the level of serum cholesterol.
    Methods
    20 male rabbits were randomly divided in four experimental groups. Through 45 days, 4 groups were fed with standard food, hypercholesterolic food, hypercholesterolic food with Silybum marianum extract and hypercolesterolic food with fumaria vaillantii extract respectively. Then total cholesterol (TC), LDL cholesterol, HDL cholesterol and triglycerides (TG) were measured before and after experimental periods of 1 and 2 months of. The aorta was removed for assessment of atherosclerosis plaques.
    Results
    The results indicate that in the third and fourth group the extracts of both plants reduce the amount of TC, LDL and TG but the amount of HDL augment.
    Conclusion
    Therefore the extracts of Silybum marianum and fumaria vaillantii can be effective inhibited the development of atherosclerosis.
    Keywords: Atherosclerosis, Hypercolesterol, flavonoid, Silybum marianum, fumaria vaillantii
  • Charkhpour M.*, Mohajjel Nayebi A., Shiva A Page 35
    Objectives
    Several studies indicate that central serotonergic neurons have important role in morphine analgesia and tolerance.The aim of this study was to investigate possible role of 5-HT1A receptors by chronic administration of buspirone (partial agonist of 5- HT1A receptors) in producing analgesic effect and on development of tolerance to analgesic effect of morphine using hot plate test.
    Methods
    Experiments were performed on adult male mice weighing between 20 and 25 g. The control mice (n=8) had daily i.p. injection of morphine (5mg/kg/day). In the vehicle and test groups before injection of morphine (5mg/kg/day, i.p.), we injected vehicle of buspirone (saline normal: 0.5 ml/kg/day, i.p.) and buspirone (5, 7.5 and 10 mg/kg/day, i.p.) respectively and the hot-plate test just before and 30 minutes after the morphine injection performed once every 5 days. Experiments were continued for 5 days after the attainment of tolerance to analgesic effect of morphine. In the another three groups, we injected only buspirone (5, 7.5 and 10 mg/kg/day, i.p.) and the hot-plate test just before and 30 minutes after the buspirone injection performed once every 5 days for the evaluation of the analgesic effect of buspirone in chronic uses.
    Results
    Chronic injection of buspirone (5, 7.5 and 10 mg/kg/day, i.p.) significantly delayed tolerance to morphine analgesia (p<0.05). In addition, chronic administration of buspirone (5, 7.5 and 10 mg/kg/day, i.p.) produce significant analgesic effect (p<0.05).
    Conclusion
    The results confirmed the important role of 5-HT1A receptors in analgesia and the development of tolerance to morphine and may dissolve clinical problems due to long duration of opioides administration. However, the exact mechanism of interaction between serotonergic and opioidergic systems is not clear and remains to be elucidated.
    Keywords: Buspirone, 5, HT1A receptors, D2 receptors, Morphine, Tolerance, Analgesia
  • Hamzeiy H.*, Ghaderi A., Eghbal M.A Page 43
    Objectives
    Considering nitric oxide (NO) as one of important molecular regulators in genital organs, we examined its effects on histo-morphologic changes in the rat ovary.
    Methods
    40 rats were divided in 5 groups of 8 upon observing vaginal plaque that has been considered as day zero of pregnancy. Control group, normal saline, L-NAME, L Arginine and L-NAME + L-Arginine groups. Except the control group the remaining groups received normal saline (2 ml / kg / ip), L-NAME (20mg / kg / ip), LArginine (200 mg / kg / ip) and a mixture of the same doses of L NAME + L- Arginine, respectively on the 3rd, 4th and 5th days of pregnancy. On the 18th day of pregnancy the rats were anesthetized by diethyl ether and then paralyzed by cutting the spinal cord. After laparotomy the ovaries were fixed in 10% formalin and after tissue sample preparation, general (H + E) and specific (PAS) staining was performed. The histo-morphological changes were observed by optical microscopy and the necessary photographs were taken.
    Results
    Degenerative changes and dissemination were observed in most parts of ovaries of L- Arginine group as well as reduction in growth and weight of the rats. Ovarian volume and number of corpus Luteum were also reduced in this group.
    Conclusion
    It seems that NO induces inhibition of cell growth in the pregnancy period and can interfere with normal functions of the ovary.
    Keywords: Nitric oxide, ovary, Corpus Luteum, Rat